HC Andersen Marathon
28-01-2016

LØB VED TÅGERNES KAJ

- løbsreportage fra 3. etape af Stiftens Etape LØB

 

3. afdeling af Stiftens Etape LØB var præget af manglende sigtbarhed. Alligevel fik løberne en fin oplevelse med sig hjem fra Assens.

 

Af Henrik Lund Jensen

 

Efter nogle år med en del sne og bidende kulde på den 3. etape i henholdsvis Brylle og Assens var det tåget og ganske lunt efter årstiden til dette års løb i den vestfynske kystby. Sneen var tøet helt væk over natten. På vej til Assens var der ikke sigt over de 50-60 meter, så kørslen måtte indrettes derefter. Ved ankomst til start- og målstedet ved Arena Assens blev vi venligt henvist til de fine p-pladser på det gamle område ved den tidligere sukkerfabrik, som nu er omdannet til rådhus og kommunale, administrative bygninger. Selve Arena Assens blev indviet den 17. juni 2011 og er et kombineret idræts-, fritids- og kulturhus, som er opført i kombination med bygningen med navnet ”saftstationen” på det areal, som tidligere var en del af Assens Sukkerfabrik. Det attraktive byrum ”Pulsen” er også en del af dette sted, der fremtræder lyst og indbydende, selv på en grå vinterdag.

 

Hepper for en dag
På grund af manglende konkurrenceform måtte denne skribent se sig henvist til rollen som løbende tilskuer. Og, det var nu ikke det værste sted af være. For mange af løberne var vældig glade for at blive heppet på ude på ruten. Og, så kunne man også opleve løbet på en lidt alternativ facon.

 

Der er fart på
Efter en lille rundtur langs havnen kommer løberne op mod gågaden. Forrest de førende på 13 km-ruten, der er startet 3 minutter før 8 km-løberne. Og dernæst det pænt store brede felt af mænd og kvinder, som har valgt at bruge januar-søndagen i etapens tegn. Der løbes virkelig fint, og vinterformen fejler bestemt ikke noget. Der bliver skuet flittigt på pulsuret og på mellemtiderne, og der bliver ”ligget på hjul” undervejs på de lange stræk og i sving og på bakker. Tågen ligger tæt over havnen, så selv statuen af byens stolte søhelt, Peder Willemoes står utydeligt i horisonten. Hele scenariet ligner et klip fra filmen Tågernes Kaj. Men frem af disen kommer de, løberne.

 

Stejle bakker
Når man kender ruten, ved man også, hvor de kritiske steder er at finde. Efter en kort, men meget stejl stigning på Skovvej ved de 6 kilometer, går det nedad over der meste af en kilometer. Her ”på toppen” er det fint at heppe, og mange råber ”Tak”, når de har fået en positiv kommentar med på vejen. Pulsen er oppe i det røde felt, og 13 km-løberne skal endda ud på bakken én gang til! Så de får unægtelig noget for pengene. Den lange distance er populær hos mange, især de, der skal ud på ½ og helmaraton her til foråret. For dem er det en ideel trænings- og testdistance over vinteren.

 

Og nok en omgang
13 km-løberne skal også ved start- og mål portalen ud på en ekstra omgang i området. Og, det fortalte en veloplagt løbsspeaker Torben Joensen klar og tydeligt ved briefingen inde i arenaens caféområde, der blev benyttet på denne dag, da hallerne var optaget af fodbold. Det bliver også gentaget ude ved målet, og det lykkedes for officials og arrangører at håndtere denne udfordring, så alle løbere kom rigtigt rundt.  Også de gule, vesteklædte cyklister fra den lokale forening MultiMotion Assens var med til at gøre løbet sikkert for deltagerne. Og, uden lokal opbakning er det svært at lave det fynske etapeløb på et niveau, som deltagerne efterspørger.

 

Efter en løbspause i februar vender etapen stærkt tilbage den 6. og 20. marts med kongeetapen i Bogense og ”finalen” i Nyborg.

 

Vi glæder os!

 

Læs alle resultater fra Stiftens Etape LØB på www.sportstiming.dk og www.hcamarathon.dk

Dynamicweb