HC Andersen Marathon
09-03-2016

RAINMAN // 4. etape

- løbesreportage fra 4. etape af Stiftens Etape LØB

 

Det var ganske vådt, da kongeetapen i Stiftens Etape LØB blev afviklet i Bogense. Alligevel blev det en god løbsoplevelse i havfruernes by.

Af Henrik Lund Jensen

 

Fra morgenstunden på denne første marts-søndag var vejret ikke det allerbedste. Der var prognoser om let dagsregn, og det kom til at passe. En køretur i tæt tåge blev det også til op mod Fyns mindste købstad, Bogense. Men bestemt ikke den mindst spændende, hverken som turist eller som løber.

 

Af sted fra stadion
Efter en afstikker til et start- og målsted ved Fredsskoven sidste år, var vi nu tilbage på stadion igen. Efter fyldig information ved speaker Torben Joensen inde i hallen, trak alle deltagerne ud til enten fælles opvarmning eller tog en personlig løbetur med diverse stigningsløb inden start. Først blev deltagerne på den lange distance sendt ud på de 12 km, som blandt andet gik ud omkring golfbanen øst for byen. Der var blevet lagt en ændring ind på grund af oversvømmelser over en 500 meter strækning, og arrangørerne ønskede ikke at byde på aqualon på denne dag! Vivaldis musik gjalder ud over området og sender deltagerne af sted på den bløde løbebane. Det kunne også have været passende at afspille ”Regndråber drypper i dit hår”…! For det skulle blive fugtigt hele vejen.

 

Havfruer?
Denne skribent nøjes med den korte distance over 8,195 km. Et kendt terræn, der både byder på både asfalt, fliser, op- og nedløb, strandløb og nogle ganske pæne bakker. Underlaget er fint inde i byen, hvor der er god plads, og hvor hjemmeværnspolitiet sørger for at holde trafikken tilbage på de kritiske steder. Nede ved havnen bliver det mere udfordrende med store vandpytter og fugtige græskanter i svingene. På stranden var det meget tåget, og ikke en eneste havfrue var det til at få øje på denne grå formiddag.

 

Stigning ved kirken
Rutens mest udfordrende sted er ved kirken, hvor det stiger ganske heftigt over 200 meter. Her kan det godt betale sig at spare lidt på kræfterne. For senere op mod byen stiger det igen på det mest kritiske sted, hvor trætheden er ved at melde sig. Derefter kommer det super-fine nedløb, hvor tempoet igen kan øges, inden det går opad forbi hallen. Joensens speakerstemme kan høres over de sidste hundrede meter, og det giver ekstra motivation, før spurten sættes ind. Dejligt at krydse de blå måtter, og dejligt at få lidt god forplejning efterfølgende, imens man kan heppe på deltagerne på den lange distance, der strømmer ind på stadion.

 

Fine ruter
Deltagerne på den lange rute var fint tilfredse med den strækning, som de blev sendt ud på. Og, den klassiske 8,195 km er bare en flot og afvekslende rute. Bogense er velegnet til at afvikle løb i, ikke tilfældigt at Bogenseløbet i juni hører til blandt de mest populære løb i det fynske område. Med fin lokal opbakning og Bogenseløberne som medarrangører er deltagerne i gode hænder – før, under og efter løbet.

 

Allerede den 20. marts gælder det den afsluttende 10 km-etape i Nyborg. Vi er klar!

 

Se alle resultater på www.sportstiming.dk

 

Se fotos fra 4. etape

Dynamicweb