HC Andersen Marathon
19-06-2019

KLASSEDYSTEN // HCA MARATHON

- en del af MiniMarathon 2019

 

HCA Marathon inviterer til ”Klassedysten” for 4., 5. og 6. klassetrin ved årets jubilæumsarrangement

 

Søndag den 29. september afvikles HCA Marathon for 20. gang.

Siden starten i år 2000 har der som en del af arrangementet været afviklet MiniMarathon for børn/unge i alderen 5-17 år.

I 2017 præsenterede man ”KLASSEDYSTEN”
- som var en konkurrence mellem skoleklasser på 4. klassetrin, som en del af MiniMarathon, en distance på 1/10 maraton – dvs. 4,2 km.

 

Her i jubilæumsåret er konkurrencen udvidet til at omfatte 4., 5. og 6 klassetrin, der for hver årgang konkurrerer mod hinanden om en rigtig fed præmie, der omfatter en bustur til LEGO House for hele klassen.

Hver klasse skal stille med et hold (min. 15 deltagere, men gerne flere) + 1 lærer/pædagog eller forældre. Dysten mod de andre klasser går ud på, at de 15 hurtigste tider samt den voksnes, benyttes som målestok mod hinanden.
Er holdet på mere end 15 elever, så får alle en løbetid samt diplom, medalje og T-shirt og alle er selvfølgelig en del af holdet.
Odense Kommune med rådkvinde Susanne Crawley i spidsen bakker op om dette tiltag, og såvel kommune som arrangører håber på stor deltagelse fra mange af Odenses Skoler. Skoleklasser fra det øvrige Fyn, på de 3 nævnte klassetrin er også meget velkomne til at stille op i konkurrencen.

 

AIMS – en international organisation for langdistanceløb, som HCA Marathon har været medlem af i mange år, har også en børneløbsserie ” Children´s World races” med mottoet ”Running into the future”.

MiniMarathon bliver nu en del af denne serie, der har eksisteret siden 2006, mest med fokus på løb i den tredje verden.

I årenes løb har ”Children´s World races” børneløb været afviklet i bl.a.: Ecuador, Kurdistan, Indien, Irak, Sydafrika, Paraguay, Tanzania, Mexico m.fl. Nu skal Danmark også med på denne liste med løbet i Odense, idet Danmark som motionsland er velestimeret og kan vise vejen for andre arrangører – selvfølgelig skal der tænkes på fremtidige løbere med børneløbsarrangementer.

 

En rigtig MiniMarathon historie
En af de allerstørste på den internationale scene indenfor triatlon er den 29 årige Andreas Schilling Andersen.

For 13 år siden, løb han i mål som vinder af HCA MiniMarathon i aldersgruppen 14 til 17 år i tiden 13,50. ”Jeg tilmeldte mig løbet da jeg synes det var et fedt set up med masser af tilskuere. At jeg så vandt løbet gjorde det bare til en rigtig god oplevelse. Jeg har lige fra jeg var 10 år haft det mål, at jeg ville være en af de bedste i triatlon. At jeg så vandt HCA MiniMarathon i 2006 gav mig bare endnu mere tro på at det kunne lade sig gøre”.


BEVÆG DIG FOR LIVET

”Vi vil med dette nye tiltag, som bliver muliggjort med den støtte, som HCA Marathon modtager fra Nordea-fonden og Odense Kommune, være med til at bakke op om initiativet ”Bevæg dig for livet” der går ud på at få så mange danskere som muligt til at motionere.

Tanken med ”Klassedysten” er at give så mange børn oplevelsen af at deltage i et motionsarrangement og prøve at deltage i en konkurrence, hvor det er en holdpræstation der afgør ens holds placering. Løbesport har mange sociale aspekter, idet alle kan deltage ud fra devisen: HURTIGT ELLER LANGSOMT – en kilometer er en kilometer.


LØB DE SIDSTE 10

- er du blevet for gammel til at løbe MiniMarathon, så tilbyder HCA Marathon også sin nyeste distance ”Løb de sidste 10” ved årets arrangement. Også her, er det støtten fra Nordea-fonden, der danner grundlag for initiativet. 10 km-løbet ved HCA Marathon vil være lidt anderledes end andre løb på denne distance, da der løbes ”De sidste 10” af maratonløbet. Det betyder start på Flakhaven og herfra løbes de sidste 10 km af maratonruten, inden der løbes i mål på Odense Atletikstadion. En distance, som er overskuelig for mange motionsløbere.

 

Ud over de ovennævnte distancer, så er det muligt at løbe maraton og halvmaraton den 29. september. Maratonløbet i Odense er desuden vært for Dansk Atletik Forbunds DM i maraton og DM i maraton for Dansk Politi Idrætsforbund. 

Læs mere om Klassedysten og de øvrige aktiviteter på: www.hcamarathon.dk

Skulle der være skoler med spørgsmål, så kan HCA Marathon kontaktes på tlf. 3059 2444.

 

Dynamicweb