HC Andersen Marathon
11-09-2019

OVER NORDEUROPAS STØRSTE SVINGBRO // HCA MARATHON

- ruteændringer

 

Nordeuropas største svingbro bliver en del af ruten ved HCA Marathon søndag den 29. september.

Fortræningen til HCA Marathon er godt i gang, der mangler endnu at blive løbet lange træningsture de næste to søndage, for at blive klar til Odenses store løbsfest den 29. september.

 

ODINS BRO bliver en del af maratonruten

Som deltager i 20. udgave af HCA Marathon på maratondistancen får løberne en ny oplevelse med på turen, idet Odins Bro, Nordeuropas største svingbro, der blev åbnet i 2014, bl.a. med Odinsbroløbet med tæt ved 6.000 deltagere, bliver en del af ruten på anden runde.

 

”Vi er overbeviste om, at den nye del af ruten er med til at give deltagerne endnu en god oplevelse af deres deltagelse i HCA Marathon”, udtaler løbschef Torben Simonsen.

 

RUTEÆNDRINGER
”Også andre steder på den bynære rundstrækning, er der ændringer på ruten, og efter at have været ruten igennem en del gange, er det min overbevisning, at det giver et bedre ruteforløb” fortsætter Torben.

På første omgang er ændringerne i.f.t. sidste år:
En forlængelse af ruten på Windelsvej, så der løbes ad Drejøgade og Ærøgade til Lyøgade. I P-huset ved Odeon løbes der nu helt frem til Albani Torv og over Flakhaven til Vestergade. P-kælderens sidste forløb åbnes først officielt til oktober, så maratonløberne bliver de første, der kommer hele vejen gennem P-huset.
Fra Læssøegade drejes der af allerede ved Findsens Allé til Sadolinsgade, og endelig ændres ruten efter Heden, så der løbes via Haugstedgade til Roersvej og under Grønløkkevej til Middelfartvej.

På anden omgang er der en større ændring, der fører løberne via Kanalvej over Odinsbroen til Tromsøgade, Havnegade og tilbage til Gøteborggade.
Fra Læssøegade skal løberne på anden runde dreje fra ved Munkevænget til Sadolinsgade.

 

Før ruten kan tages i brug, skal der foretages en endelig officiel opmåling af en international opmåler, da ruten skal godkendes både af det nationale atletikforbund og det internationale, det sker fredag den 20. september, hvor alle km-mærker bliver påsat ruten.

 

Vil du vide, hvordan en opmåling foretages, så tag et kig her RUTEOPMÅLING hvor der ligger en lille beskrivelse.
Elektronik og andre moderne remedier er ikke nøjagtige nok.

 

ÆNDRINGER GIVER TRAFIKALE FORDELE

Ændringerne på anden omgang betyder, at trafikken lettes meget omkring havnen og specielt på Tietgens Allé.
Desuden giver det bedre tilkørsel til OUH, at alle distancer nu løber under Grønløkkevej, der dermed kan holdes åben hele dagen.

Igen i år er HCA Marathon vært for de officielle danske mesterskaber i maratonløb, der afvikles som en del af arrangementet dertil kommer såvel DM som NM for politiet.

Til 20. udgave af HCA Marathon forventes der over 6.000 deltagere.

Dynamicweb