HC Andersen Marathon
14-10-2019

SVAR PÅ LÆSERBREV I FYENS STIFTSTIDENDE

- hele vores svar

 

 

 

Kære Pernille Bendixen

 

Allerførst hjertelig tillykke med gennemførelsen af HCA ½ Marathon søndag den 29. september i tiden 2:38.

Dernæst nogle kommentarer til dit indlæg i Fyens Stiftstidende lørdag den 5. oktober.
Sædvanligvis fører vi ikke dialog i offentlige medier, men vi mener, at du stiller spørgsmål ved noget, som du ikke er velinformeret om, og ikke har opsøgt viden om, men læner dig op af en artikel skrevet efter et telefoninterview, der er lavet midt under afviklingen af HCA Marathon. I øvrigt af en journalist, som overhovedet ikke havde/har den mindste anelse om, hvad HCA Marathon er for en aktivitet, hvilket tydeligt kan ses ud fra de spørgsmål, der blev stillet under interviewet.

 

Men for at starte et sted, så lad os begynde med den ekstra bevilling, som du omtaler som jubilæumsbevilling.
Det forholder sig sådan, at der foreligger en beskrivelse af, hvordan pengene skal bruges over en tre-årig periode, som aftalt med Fritidsforvaltningen. Jeg kan desværre ikke påtage mig ansvaret for, at du, som byrådspolitiker ikke kender til denne aftale, som bl.a. omhandler fokus på mere børneløb.
Jeg kan orientere dig om, at for at leve op til denne del af aftalen, har vi brugt over kr. 100.000, for at komme i dialog med og involvere folkeskolerne i deltagelse i arrangementets MiniMarathon/Klassedysten.
Politiske beslutninger har desværre gjort det rigtig svært at motivere skoler, lærere m.fl. til at deltage i aktiviteter, som ikke kan ske i undervisningstiden.
Den store satsning medførte, at 6 klasser tilmeldte sig til Klassedysten!

Derudover, er der produceret undervisningsmateriale til de mange skoler/klasser, der har været dialog med, og som en del af deres forberedelse til deltagelse i HCA Marathon. Vores håb og forventning er dog positiv, idet vi håber på flere klassers deltagelse i 2020, hvor Klassedysten vil foregå på 4 klassetrin – 3., 4., 5. og 6. klasse.

 

At der ikke er lavet særlige tiltag i.f.m. arrangementet, er også grebet i luften. Der er, som du selv nævner, bl.a. lavet en ruteændring på maratonløbet, som du i øvrigt selv var fortaler for. Med det store tilmeldingstal, er der desværre ikke plads til, at vi kan løbe begge runder over Odins Bro. På ruten var der betydelig mere musik i år, end tidligere, der var storskærm på Flakhaven for første gang, hvor løbet kunne følges live. Alle deltagere på maratondistancen fik udleveret en jubilæumsplakat, som vi håber, vil komme til at pryde mange vægge i flotte rammer. Maratonmedaljen var af en betydelig større kaliber end de foregående år, så sig ikke, at der ikke var tænkt på jubilæum.
I øvrigt er du måske en af mange, der ikke har bemærket detaljen i logoet – tallet 20.

 

Der manglede måske noget konfettiaffyring ved starten, men vores erfaringer med Odense Kommune gør, at der er ting man skal holde sig fra.
Bl.a. konfettiaffyring, da hele vores sekretariat efter et tidligere arrangement, har brugt timer på at samle konfetti op, det på trods af, at vi som organisation overhovedet ikke havde noget med affyringen at gøre. Streger og andet på vejene, malet med kridt, som forsvinder af sig selv ved regnskyl, er vi også blevet bedt om at fjerne.

 

Vi mener, at vi har lavet et flot arrangement igen i år, med mange glade og motiverede frivillige, der gør HCA Marathon til en af Danmarks bedste løbeevents. Vi er heller ikke i tvivl om, at der altid er plads til forbedringer, og vi er derfor altid klar til dialog. Vi mener dog, at det skal være i et andet forum end i Fyens Stiftstidende.  

Dynamicweb