HC Andersen Marathon
12-11-2019

MR MARATHON ER NÅET I MÅL....

- efter 20 år

 

Lørdag den 26. oktober ved den årlige medhjælperfest for frivillige ved HCA Marathon trådte løbsdirektør Torben Simonsen på talerstolen, for at de frivillige som de første fik meddelelsen om, at han stopper som leder af organisationen H.C. Andersen Marathon 31. december – efter Nytårsløbet.

 

”At jeg stopper, er ingen katastrofe. Jeg er måske den, der bedst kan undværes og erstattes. Men det er jer og alle de mange andre frivillige, der gennem 20 år har løftet HCA Marathon til at være Odenses 6. største event, der er vigtige,” sagde Torben Simonsen blandt andet.

 

En konference i maj 1999 ændrede tilværelsen for Torben Simonsen, en konference, der havde som formål at starte en organisation, Sport Event Fyn, der kunne tiltrække store idrætsevents til Odense.

 

Han var om nogen idémand bag H.C. Andersen Marathon, som blev præsenteret for den nystartede arbejdsgruppe med ordene ”hvis i ikke vil være med til at starte et internationalt maratonløb op i Odense, får jeres organisation ingen berettigelse”, og heldigvis tog arbejdsgruppen idéen til sig.

 

H.C. Andersen Marathon har siden udviklet sig fra at være ét arrangement til en organisation, der år efter år har søsat nye initiativer og motionsarrangementer, og siden det første maratonløb 15. oktober 2000 har organisationen stået bag mere end 200 arrangementer.

 

Over 20 år er gået, siden H.C. Andersen Marathon blev etableret, og organisationen med Torben i spidsen har på mange punkter været trendsætter for, hvordan store løbeevents skulle afvikles i Danmark: Trafikfri rute, on-line tilmelding, tracking på ruten, storskærm med live-sending fra arrangementet kan nævnes som nogle af de ting, man var først med i Danmark, som løbsarrangør.

 

Søndag den 29. september blev HCA Marathon afviklet for 20. gang, og det var igen med Torben cyklende forrest for at se, om løbsruten var klar til de mange tusind deltagere, som hvert år beriger Odense med deres besøg. Det blev sidste gang, man så Torben i den rolle, idet han efter NYTÅRSLØBET den 31. december har valgt at stoppe som løbsdirektør for H.C. Andersen Marathon. Efter denne dato er der lavet en overgangsperiode, hvor Torben står til rådighed efter nærmere aftale, inden han helt overlader roret til den nye direktør, der tiltræder 1. januar.

 

I anledning af Torbens fratrædelse vil der fredag den 22. november kl. 13 blive afholdt reception på Stadionvej 50, tæt ved organisationens sekretariat. Samtidig bliver der lejlighed til at hilse på den nye direktør.

 

Af hensyn til traktement, bedes tilmelding sendes til info@hcamarathon.dk senest den 18. november

Dynamicweb