HC Andersen Marathon
08-02-2017

NYHED 10 km til HCA Marathon


HCA MARATHON – vil have flere deltagere

 

HCA Marathon, der blev afviklet for første gang i oktober 2000 med distancerne helmarathon og MiniMarathon for børn unge bliver endnu mere folkeligt ved dette års arrangement den 1. oktober, idet der åbnes op for en 10 km-distance.

 

Siden starten i år 2000 blev arrangementet i 2006 udvidet med halvmarathon for kvinder og ved 10 års jubilæet i 2009 kom mændene med på den distance. I alle årene har kvinderne haft deres egen start som et rent kvindeløb og mændene har startet samtidig med marathonløberne.

 

Dette ændres efter ønske fra mange par og forældre med teenagebørn, der løber, da det ikke har været muligt at løbe sammen på tværs af kønnene, da der har været to starttidspunkter. Nu bliver der fællesstart kl. 10.00.

 

HCA Marathon, som er Nordens hurtigste er igen i 2017 vært for såvel motionister og eliteløbere på den klassiske distance på 42,195 km. For 12 gang på 18 år, skal der ligeledes løbes om DM medaljer ved marathonløbet den 1. oktober, hvor Odense lægger asfalt til et af Danmarks mest velorganiserede løbeevent, med stor fokus på, at deltagerne får den optimale opbakning i deres bestræbelser på at komme igennem de 21,097 og 42,195 km.

 

Ved at lægge de to afdelinger af halvmarathonløbet sammen, bliver der plads til, at arrangementet kan rumme en afdeling for 10 km-løbere, og dermed give plads til, at endnu flere kan blive en del af Danmarks eventyrlige marathonarrangement. 10 km-løbet vil som de øvrige distancer have start på Højstrupvej ved Odense Idrætshal og mål på Odense Atletikstadion.

 

Fra arrangørside er det målet, at rigtig mange par med den nye distance sammen kan få en god oplevelse af at deltage i HCA Marathon, selv om man løber forskellige distancer.

 

HCA Marathon er for hele familien, idet MiniMarathon, for børn og unge som tidligere vil have start kl. 14. Distancen for denne gruppe er 1/10 marathon, 4,2 km.

Dynamicweb