HC Andersen Marathon
17-08-2020

HCA MARATHON 2020 UDSKYDES

- ny dato 26. september 2021

21. udgave af  HCA Marathon udskydes til 26. september 2021


Med aftalen om fase 4 af genåbningen af Danmark, blev der sat endeligt punktum for drømmene om afvikling af HCA Marathon den 27. september 2020.

 

Vi havde håbet at der var kommet en åbning fra regeringens side på idrætsområdet, da der endnu ikke er et idrætsarrangement der har været årsag til superspredning, udtaler formand Helge Pasfall. Vi har noteret at der i den kommende tid skal forhandles, men det kan vi desværre ikke vente på, hvis vi skal nå at planlægge og afvikle et godt og Covid-19 forsvarligt arrangement.

 

HCA Marathon skulle også have dannet rammen om DM Marathon 2020. Vi har været i løbende dialog og sparring om arrangementet, så det kommer ikke som nogen overraskelse for os, udtaler Elitechef Bo Overgaard, men vi syntes det er ærgerligt for løberne og arrangementet at det bliver aflyst.

 

Vi håber at de mange løbere der allerede er tilmeldt, vil bakke op om HCA Marathon og overføre deres startnummer til 2021, siger løbsdirektør Erik J. Mogensen. Vi går straks i gang med planlægningen og har ambitioner om at være tilbage ved fuld styrke i 2021.

 

For de mange der allerede var tilmeldt, kommer der besked via mail om hvordan de skal forholde sig alt efter om de ønsker deres startnummer overført til 2021 eller refunderet.

 

Økonomisk set kommer det aflyste arrangement til at koste den fynske idræt penge, fortsætter Erik J. Mogensen. Vi har hvert år mange foreninger der nyder godt af den økonomiske hjælp, de modtager for at hjælpe til ved HCA Marathon. Det næste stykke tid kommer desuden til at gå med at kontakte leverandører og samarbejdspartnere for at sikre deres fortsatte opbakning til HCA Marathon, samt få søgt støtte kompensation fra de forskellige offentlige hjælpepakker.

 

HCA Marathon afvikles i 2021 søndag den 26. september, med distancerne MiniMarathon, ”Løb de sidste 10”, ½ Marathon og selvfølgelig den fulde distance på 42.195 meter.

 

Med venlig hilsen

HCA Marathon

Dynamicweb