HC Andersen Marathon
17-10-2018

EN LØBSKLASSIKER FYLDER 20 ÅR

- NYTÅRSLØBET, ODENSE

 

I 1999 fik den lille klub ”Løberen” med Henrik L. Jensen i spidsen den gode idé, at der skulle være nytårsløb i Odense. Det var med start og mål ved den gamle idrætshal på kasernen på Sdr. Boulevard, at det første arrangement blev afviklet med 244 deltagere.

 

Efter arrangementet i 2001, hvor der var 376 deltagere i voldsomt snevejr, kontaktede og forespurgte Henrik, HCA Marathon, om der var interesse for at overtage arrangementet, som siden 2002 derfor har haft HCA Marathon som arrangør i samarbejde med Fjordager IF og med Multiatleten/LøbeButikken, som loyal sponsor gennem alle 20 år.

 

HCA Marathon stod derfor bag NYTÅRSLØBET i 2002, med 566 deltagere. Det betød trængsel i den lille udslidte kasernehal med de mange deltagere til start på arrangementets to distancer 5 og 10 km.

 

I 2003 blev den nye Hunderupskole indviet med tilhørende idrætshal, som arrangementet derfor flyttede til samme år. Det gav plads til at udvide deltagerantallet til 900, hvilket betød udsolgt. De næstfølgende år var deltagerantallet støt stigende, for hele tiden at kunne følge med i logistikken omkring arrangementet.
Siden 2008, har der været et max. deltagerantal på 1.500 deltagere. Dette blev ændret i 2011 til at hedde 1.500 deltagere på distancerne 5 og 10 km samt børneløbere, der fik deres egen distance på 2,5 km.

 

NYTÅRSLØBET blev hurtigt en klassiker, som hvert år benyttes af mange som starten på en hyggelig dag, inden man når til nytårsaften.

Man mødes og konkurrerer på årets sidste dag. Der er nogle, der lige skal have et sidste revanceløb, inden den står på festligt og socialt samvær i idrætshallen, hvor alle deltagere får udleveret kransekage og ”bobler” til at ønske hinanden godt nytår i. NYTÅRSLØBET er et arrangement for såvel eliteløberen og motionisten samt hele familien. Med de tre nævnte distancer er der mulighed for at alle kan deltage.

 

Og der er rift om pladserne til NYTÅRSLØBET, der de sidste 15 år har måttet melde ”Alt udsolgt”.

 

Deltagere i arrangementet 2017 har allerede kunnet melde sig til fra 1. september, idet de har et reserveret startnummer frem til 1. oktober, hvor de ikke solgte startnumre kommer i fri handel på www.hcamarathon.dk

Vil du være med i arrangement nummer 20, så vent ikke for længe med din tilmelding, da der forventes udsolgt igen i år.

 

Løbets afviklingsdag den 31. december er altid spændende for arrangøren, for hvordan bliver vejret?
Kigger vi tilbage i løbets 19-årige historie, har arrangementet tidligere kun været afviklet i snevejr i 2001, 2005 og ikke mindst i 2010. For meget sne, kan betyde ændring af ruten i sidste øjeblik.

Dynamicweb