13-09-2019

KÆMPETALENT PÅ REKORDJAGT // LØB DE SIDSTE 10

- søndag den 29. september

Et kæmpe løbetalent gæster Odense for at sætte nye rekorder.

Et af de største løbetalenter, som er fostret i nyere tid, måske et større talent, end norske Jakob Ingebrigtsen, der som 18- årig blev Europamester på 1.500 distancen i Berlin i 2018 kommer til HCA Marathon.

Axel Vang Christensen er navnet. Axel repræsenterer FIF Hillerød, er 15 år og et løbetalent ud over det almindelige.

I maj måned satte Axel Uofficiel verdensrekord for drenge - U15 år i 10.000 m baneløb på Østerbro Stadion med tiden 30:50:02 m. En fantastisk tid af en ung mand under 15 år.

I løbet af 2019 har han foreløbig sat 19 danske rekorder lige fra 800 meter løb til 10 km. løb. Det seneste meget flotte resultat er fra Hamburg, hvor der blev løbet 10 km landevejsløb, det hedder det, når man løber på asfalt m.m. I dette meget store internationale løb, gennemførte Axel de 10 km i tiden 30:12, hvilket er dansk rekord for såvel U15 og U 18.

Tiden rakte til en placering som nr. 9, efter 7 kenyanere og en tysker.

Axel kommer til Odense med denne plan:

Med sin deltagelse i HCA Marathons distance “Løb de sidste 10” er det 15-årige Axel Vang Christensens plan at forsøge at sætte seks danske rekorder. Det kan lade sig gøre, hvis han løber under 15 minutter på de første 5 km (rekord i D15, U18, U20 og U23) og løber bedre end sin egen danske rekord på 30 minutter og 12 sekunder (rekord i D15 og U18). Axel har gode erfaringer fra tidligere deltagelse i HCA Marathon, hvor han to gange har sejret i MiniMarathon og sidste år overraskende vandt bronze på "Løb de sidste 10" for herrerne, da han samtidig satte dansk rekord for de 14-årige i tiden 32 minutter og 16 sekunder.

Det store talents ambition er at løbe under 30 min. - og vinde "Løb de sidste 10".

Hvis du vil se et af Danmarks største løbetalenter gennem tiden, så kan du med din opbakning på ruten, være med til at ambitionen opfyldes. ”Løb de sidste 10” starter på Flakhaven søndag den 29. september kl. 10. Med lidt god planlægning, så kan du nå at give din opbakning flere steder på ruten.

Den første rekord gælder 5 km., som er placeret i Sadolinsgadekvarteret. Her vil der være officiel tidtagning, som senere skal bruges som dokumentation for rekorden. Det er en af Danmarks mest rutinerede løbetrænere, der bliver garant for tiden, idet Henrik Lund Jensen vil være placeret på stedet med såvel stopur som elektronisk tidtagning.